Check out the project

O. Festival

Volgende case:
Amsterdamse Poort

O. Festival

UX, Development, Ticketing

Kies jouw O. beleving

Een nieuwe naam, nieuwe branding en compleet nieuwe beleving. Muziek-, theater en dansfestival Operadagen Rotterdam wordt O. Festival!

Daar hoort natuurlijk ook een mooi, fris, vernieuwend digitaal product bij. Wij leverden de nieuwe website op.

O. Festival

Met deze nieuwe uitvoering van de website zijn alle ogen gericht op het kleurrijk ontwerp, hiervoor is een groot deel van de website ingericht om de identiteit zo goed mogelijk te laten shinen. Tegelijkertijd gaat er een hoop techniek schuil onder de moterkap. Naast het informerende, blijft de website tenslotte ook een webshop waar een bezoeker gemakkelijk tickets kan bestellen voor het festival. Om dit zo intuïtief mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal mooie tools ontwikkeld.


Tools en features

Een programma overzicht, een blog die verrijkt kan worden met allerlei contentmodules (van podcasts embeds tot aan interactieve slideshows), een blokkenschema, een strakgetrokken ticketing flow. De nieuwe O. Festival website bevat een hoop!

The important stuff

Step by step

01
Responsive
 

Mobile first development - want grote kans dat de meeste bezoekers hun kaartjes via hun mobiel bestellen.

02
Ticketing
 

De volledige ticketing flow is opnieuw ingericht en staat gekoppeld met externe ticketing automatisatie diensten

03
Programma
 

Het programma wordt op twee manieren gepresenteerd: middels een filter lijst en een handige blokkenschema

Responsive

Anno 2021 gebruiken de meeste festivalbezoekers hun mobieltje om een ticket te bestellen. Hierdoor is het van belang om mobile first te denken en te ontwikkelen. Zo is de gebruikerservaring op mobiel identiek als op desktop: overzichtelijk qua look & feel, en user friendly qua interface en het initiëren van bepaalde acties van de gebruiker.


Ticketing

De nieuwe website bevat een custom ingerichte shopping flow die gekoppeld staat met ticketing platform ActiveTickets. Hiermee lezen we een hoop unieke data uit en tegelijkertijd zorgen we er voor dat de aanschaf van een ticket zo soepel mogelijk verloopt voor de bezoeker. Conversie verhogend, snel, gemakkelijk én gebruiksvriendelijk.

Blokkenschema

Het programma van O. Festival bevat een hoop data wat goed verwerkt moet worden. Meerdere speeldagen, veel locaties en talloze toffe acts die komen op treden. Dit alles dient natuurlijk verwerkt te worden in een handige blokkenschema. Wij ontwikkelden een tool waarmee al deze data op een informatieve maar gebruiksvriendelijke manier gepresenteerd wordt


Ook op zoek naar een custom ticketing oplossing?

Lennart Mulder
Lennart Mulder
Owner - Lead Developer

010 7500 510
lennart@erecode.nl

Draai je toestel
voor het beste resultaat.