Check out the project

Transition

Volgende case:
Zsilt

Transition

Wordpress, AJAX, Scroll reveal

Actieve belevenis

In samenwerking met Soigneur Agency heeft ERECODE de technische realisatie van het Nederlandse triathlon platform TRANSITION verzorgd. Waar voorheen de focus lag op offline publicaties, is de positionering nu verschoven naar het leveren van een sterke online ervaring.

Daar hoort natuurlijk een vlotte website bij. Één die voor zowel de schrijvers makkelijk in te richten is, én voor de bezoeker een duidelijke en interessante leeservaring biedt. De website van TRANSITION is gebouwd op een custom WordPress back-end en maakt aan de voorkant gebruik van mooie technieken die de site de gewilde, vloeiende user experience geeft.

Go with the flow

Een platform als TRANSTION heeft een schatkist vol mooie publicaties en artikelen die voor de triathlon-liefhebber interessant zijn. Om het bladeren door zo een groot archief aan publicaties zo soepel mogelijk te houden, hebben wij gekozen om gebruik te maken van AJAX load technieken. De bezoeker krijgt zo de mogelijkheid om onafgebroken, zonder te herladen, te schakelen tussen de vele soorten beschikbare content. Dit maakt het navigeren door de website een stuk sneller en soepeler.


WordPress

De site is gebouwd op een custom WordPress platform. Hierdoor is het voor de schrijvers mogelijk om zelf content toe te voegen, te bewerken en/of te verwijderen. Daarnaast was het een wens om de website zo dynamisch mogelijk op te leveren. Dit heeft geresulteerd tot een mooie maatwerk oplossing voor zowel de back-end als front-end.

Contentblokken

Elke publicatie en pagina op TRANSITION hoort uniek te zijn. Om deze doelstelling te behalen hebben wij gekozen voor modulaire contentblokken. Doormiddel van deze modules kan de klant gemakkelijk zelf de inhoud van alle pagina's of publicaties toevoegen, inrichten of ordenen.


Levendige leeservaring

Om extra dynamiek en beleving toe te voegen aan de leeservaring, maken wij gebruik van een bijzondere techniek; namelijk de scroll reveal. De informatie wordt als het ware toegereikt tijdens het scrollen op een pagina doordat de content verschijnt waar de lezer zich bevindt op de pagina. Dit geeft de bezoeker een levendige gebruikerservaring.


Mobiel vriendelijk

Om de unieke gebruikerservaring gelijk te houden voor zowel de desktop- als de mobiele omgeving, was de technische realisatie van TRANSITION een mobile first traject. Doordat de technieken die gebruikt worden universeel worden toegepast, biedt de website dezelfde dynamische beleving ook op kleine(re) apparaten.


Meer weten over interactieve content toepassingen?

Neem dan contact op met Dragan.

Dragan Barisic
Dragan Barisic
Developer

010 7500 510
dragan@erecode.nl

Draai je toestel
voor het beste resultaat.