Check out the project

Diensten

Micro Animaties

The devil is in the details

Wat zijn micro-animaties?

Een micro-animatie is, zoals de naam al doet vermoeden, een kleine beweging. Naast dat het een digitaal product een visuele boost kan geven, worden micro-animaties vaak gebruikt om complexe interfaces voor een gebruiker te verrijken en verduidelijken. Dit kan op verschillende manieren.

Het ontwerp komt tot leven

In de beginfase van een webtraject kan een ontwerp vrij statisch aanvoelen. De ideeën die zichtbaar op het scherm zijn, beginnen vaak als schets op papier, worden gevormd als wireframes, en uiteindelijk gefinetuned in een softwarepakket voordat het überhaupt bij de codeerders terecht komt. Vervolgens is het de taak aan de developer om het geheel tot leven te laten komen. Een aspect hiervan zijn (micro) animaties die gebruikt worden als onderdeel van een digitale beleving.

Micro animaties zorgen er niet alleen voor dat het webproduct beweeglijker aanvoelt maar ook dat het navigeren tussen verschillende onderdelen soepel verloopt. Micro animaties zorgen ook voor handige aanduidingen voor de bezoekers van een website. Een klik bereik je natuurlijk eerder als je merkt dat het object beweegt en leeft en dat je muiscursor wat doet als je er over heen gaat.

Sfeer & beleving

Een standaard toepassing van animaties is het versterken van de beleving of het versterken van de merkidentiteit. Vormen en transities binnen de interface kunnen zo bijdragen aan het gehele gevoel.


Neem de gebruiker mee op avontuur

Een andere toepassing van animaties kan worden gebruikt om een gebruiker mee te nemen in het verhaal. Hiermee versterken wij de content en geef je de gebruiker het gevoel dat er meer is. Hiermee vergroot je het leesbaarheid binnen pagina's en krijgt de gebruiker het gevoel zich op een natuurlijke manier te voorzien van informatie.


Onthullen daar waar het moet

Conversie is belangrijk maar de kern van je verhaal begrijpen en je verbonden voelen met het merk nog belangrijker. Een methode om dit te versterken is het weergeven van informatie daar waar het nodig is. Door het volgen van de muis kunnen wij informatie laten weergeven en verdwijnen. Dit zorgt voor een veel betere spanningsboog waardoor mensen langer op jouw website zullen blijven.


Meer weten of het toepassen van animaties?

Lennart Mulder
Lennart Mulder
Owner - Lead Developer

010 7500 510
lennart@erecode.nl

Draai je toestel
voor het beste resultaat.